Suklaamoussen ohje Mimosan Köksänvihko -blogista, tein kaksinkertaisena..
 
 
Suklaamousse (8:lle)
 
4 liivatetta
1 dl maitoa
150 g maitosuklaata
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
 
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä. Vaahdota sillä aikaa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos munavaahtoon. Yhdistä vielä kermavaahto munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada yhteen isoon kulhoon tai kahdeksaan annosmaljaan. Siirrä kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään. Spritsaus päällä tummaa- ja valkosuklaata.